Beneficiile pe care le castigi in momentul in care ai un acvariu cu pesti sunt uriase:
- Iti infrumusetezi spatiul in care iti petreci timpul, fie ca este birou sau casa;
- Te relaxezi si scapi de stres sau anxietate;
- Descoperi o multime de informatii despre aceasta lume a coloratelor necuvantatoare;
- Poti imbunatati atmosfera intr-un spatiu care in mod normal genereaza tensiune, cum ar fi un cabinet de avocatura sau de notariat, un cabinet stomatologic sau orice alta clinica medicala.
Toate acvariile sunt frumoase iar atunci cand sunt construite cu simt de raspundere, ingrijite si accesorizate corect, te pot cuceri. Dintre pesti insa, printre cei mai frumosi sunt Discusii. Supranumiti si regii acvariilor, acestia se remarca printr-un colorit exceptional ( pot avea aproape orice culoare si pot prezenta o uriasa varietate de modele pe piele) si printr-o eleganta aparte atunci cand inoata. Sunt pesti de apa dulce, cu un corp rotund si plat, care pot ajunge la dimensiuni de peste 10 centimetri in diametru.
Pentru a fi fericiti, discusii au nevoie de mult spatiu ( cel putin 25 de litri de apa fiecare ) si nu trebuie sa fie singuri. Cerintele lor insa, fac acvariile sa fie cu atat mai impresionante, deoarece sunt voluminoase si creeaza un adevarat univers in incaperea in care se afla.
Ce acvarii poti sa construiesti pentru discusi?
In functie de locul in care vrei sa instalezi acvariul si in functie de scopul pe care il ai in ceea ce il priveste, ai o multime de optiuni. Daca ai un spatiu cu forma neregulata pe care vrei sa il umpli cu un astfel de accesoriu colorat si viu, poti apela la noi si te ajutam sa creezi un acvariu personalizat, pe care il si populam cu discusi de calitate superioara.
Daca ai un spatiu standard ( un perete drept, un colt de camera sau un spatiu gol sub scara ), te poti inspira din foarte multe acvarii ale pasionatilor.
Tipuri de acvarii pentru discusi:
Bineinteles ca iti vei alege modelul si dimeniunea in functie de buget si posibilitati. Aceste variante sunt doar pentru inspiratie.
1. Acvariu pe doi pereti
Este un acvariu impresionant prin dimensiuni, putand avea lungimi de peste 7 metri. Acesta asigura suficient de mult spatiu pentru discusi, ceea ce le ofera libertatea de a se misca in voie si de a te incanta. Desi poti alege ca un astfel de acvariu sa fie steril, este recomandat sa il populezi cu plante, pietre si tot felul de accesorii de decor care sa il umple si sa il transforme intr-un perete viu. Backgroundurile 3D pot fi extrem de atractive pentru o astfel de optiune si pot scoate in evidenta frumusetea discusilor.
2. Acvariu care acopera spatiile goale din casa
Cu siguranta ai un spatiu gol pe care vrei sa il acoperi, indiferent ca este vorba despre o zona de sub scara sau un gol intre incaperi, pe care nu il folosesti niciodata. O astfel de zona poate fi umpluta cu un acvariu semiplantat, in care discusii sa fie vedetele.
3. Acvariu pe colt
Este un acvariu simplu, din 3 laturi, cu fata din sticla curbata, care nu fura foarte mult din spatiul casei, insa il imbunatateste in mod considerabil. Poate fi populat cu plante si pietre pentru culoare, insa pentru un efect cat se poate de placut trebuie sa aiba mai multi discusi multicolori.
4. Acvariu cu care poti separa un open space
Este o solutie prin care poti umpli un spatiu foarte larg, aducand un mic colt de natura la tine in casa. Un astfel de acvariu are, de regula, dimensiuni foarte mari, are peretii liberi si clari si este accesorizat cu plante verzi, care ies in evidenta alaturi de discusi.
5. Un rastel cu acvarii
Aceasta este o optiune pentru persoanele pasionate la superlativ. Daca iubesti mai multe specii de pesti, poti avea un rastel cu mai multe acvarii suprapuse. Vei putea sa te bucuri atat de discusi, cat si de carasei aurii sau alti pestisori care iti fac viata mai frumoasa. Partea frumoasa la un rastel este ca se poate transforma intr-o adevarata opera de arta si poate oferi mai multe tablouri acvatice in acelasi loc.
6. Un perete de acvarii
Asemanator cu rastelul, peretele de acvarii poate fi alegerea inspirata daca ai mai multe specii de pesti. Poti opta atat pentru o amenajare bogata in plante, cat si pentru variante cu background 3D sau sterile si daca le vrei pe toate, le poti combina. Impactul vizual va fi unul incredibil. Dar si bugetul alocat va fi unul pe masura. 🙂
7. Acvariu asezat pe o piesa de mobilier
Atunci cand optiunile sunt limitate, poti aseza acvariul pe piesele de mobilier. Un acvariu in living poate da un aer vioi si colorat, facandu-ti incaperea plina de viata. In interiorul piesei de mobilier se poate ascunde un sump pentru filtrarea apei din acvariu.
8. Acvariu in perete
Atunci cand ai un perete foarte gros sau ai o incapere alaturata care nu este foarte circulata, te poti folosi de acel spatiu pentru a crea un peisaj unic si interesant in living sau in dormitor. Filmuletul prezinta doar un exemplu, posibilitatile sunt nenumarate, depinde doar de imaginatia ta si de spatiul disponibil. Cu siguranta ar fi ce unic si spectaculos.
9. Acvarii pentru inmultirea discusilor
Atunci cand vrei sa inmultesti pestisorii pe care ii ai in acvariu, este bine sa ai acvarii separate. Atunci cand discusii urmeaza sa depuna, perechea in cauza se poate depune intr-un acvariu de dimensiuni mici ( de regula 50x50x50 ) special pentru o astfel de reusita. Dupa ce cresc puiutii, ii poti pune in acvariul sau acvariile principale, unde pot completa perfect tabloul pentru a contribui la povestea acvariului tau.